Bekæmpelse af skægkræ

​Med mange års erfaring med autoriseret skadedyrsbekæmpelse, er skægkræ ikke nogen forhindring. Skægkræ er et nyt fænomen i Danmark, og selvom de minder om sølvfisk, er der en verden til forskel på de 2 arter. Få meget mere info om skægkræene her på siden, og hvordan de er forskellige fra sølvfisk.

Sådan ved du, om du har skægkræ

Skægkræ er bogstavelig talt kommet til Danmark med posten. Man forventer, at de særligt er kommet fra vores naboer i Norge, hvor de har klæbet sig til breve, kuverter, papemballage og lignende produkter, der bruges under fragt.

Modsat sølvfisk, som vi længe har kendt i Danmark, er skægkræ noget mere besværlige at komme af med. De er lyssky, nataktive og befinder sig modsat sølvfisken i alle rum og altså ikke kun badeværelset og køkkenet.

Hvis du ser et dyr kravle på lodrette flader, som ligner en sølvfisk, så er det et skægkræ. Dette kan sølvfisk nemlig ikke.

Det er vigtigt, hvis du har skægkræ, at du hurtigst muligt kontakter en professionel skadedyrsbekæmper som os, da det er tæt på umuligt selv at bekæmpe.

Forskel på skægkræ og sølvfisk

Der er faktisk rigtig stor forskel på de to. De ligner hinanden med det blotte øje, men ser du nærmere på både udseende og levevis, er de helt forskellige:

  • Skægkræ er større end sølvfiskene. Sølvfiskene er ca. 1 cm lange, hvor skægkræene er ca. 1,5 cm lange.
  • Skægkræ har en mere mat overflade, hvor sølvfisk har en nærmest skinnende overflade.
  • Kræene har tydelige ‘skæg’stubbe/børster langs siderne på den forreste del af kroppen. Hos sølvfisk kan man stort set ikke se dem.
  • En sølvfisks skæl peger bagud, og hos skægkræene peger de forud.
  • Skægkræenes følehorn og også deres haletråde er noget længere, end hvad de er på sølvfiskene. Tit er kræets følehorn og haletråde noget længere end selve kroppen.

Men der hvor de er helt forskellige, er via deres levevis, og de levevilkår de hver især trives under. Og derfor udføres skægkræ bekæmpelse ikke på samme måde som sølvfisk bekæmpelse.

Hvor lever skægkræ?

Du kan finde skægkræ i alle rum i huset. Modsat sølvfisk trives kræene i en helt normal luftfugtighed og ved stuetemperatur, hvor sølvfisk lever i de kølige og fugtige rum.

Skæggede sølvkræ lever af bl.a. krummer, så vær opmærksom på, at de ikke lever i køkkenet i skabe eller skuffer. De lever i alle små sprækker i gulve, paneler, vægge – og ja, du kan også finde dem i sengegærdet, hvis de har plads.

De små skæggede kræ spreder sig hurtigt. En hun lægger ca. 20 æg i dens levetid, så én bliver hurtigt til mange. Æggene kan ligge i revner og sprækker rundt omkring i hele huset. Så selvom du måske har fået bugt med moderen, så kan der være små nye skægkræ på vej.

Vi udfører bekæmpelse af skægkræ sådan her:

  • Vi kommer forbi for at vurdere problemet og omfanget. Det kan reelt set være at der faktisk ikke er tale om skægkræ, men noget helt andet.
  • Vi udfører en effektiv behandling mod skægkræ, hvor der sprøjtes med godkendte sprøjtemidler i de berørte rum.

Hvad kan man selv gøre for at bekæmpe skægkræ?

Det er som nævnt praktisk talt umuligt selv at komme skægkræ til livs. Vi plejer i stedet at anbefale private, der mistænker skægkræ i hjemmet, at sætte klisterfælder op i alle rum.

Hvis du opdager, at der altså sidder skægkræ i klisterfælderne, ved du, at du skal tage kontakt til en skadedyrsbekæmper. Du kan på den måde også få en bedre idé om, hvor de er mest aktive.

Skægkræ kan som nævnt være i alle rum, og når vi derfor bekæmper skægkræ, sprøjtebehandler vi altid samtlige fodpaneler inden for i hele huset. På den måde laver man et spærrebælte, der gør, at når skægkræene krydser panelerne, vil de komme i kontakt med midlet, vi har sprøjtet.

Kontakt os for skadedyrsbekæmpelse i Jylland

Kontakt os for et uforpligtende tilbud på skægkræ bekæmpelse – ring (+45) 70 66 68 73 eller send en mail til kontakt@killit.dk. Vi kan hjælpe dig af med skægkræ samt bekæmpelse af myre, borebiller, mår og mange andre skadedyr. Vi står klar til at hjælpe dig i Jylland i byer som, Aarhus, Horsens, Odder og Skanderborg.

Udfyld kontaktformularen nedenfor

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Se anmeldelser af Killit på Trustpilot

Se vores anmeldelser fra Trustpilot her.

Vil du vide mere?

Finder du ikke nok informationer om din ønskede opgave her på vores hjemmeside, er du altid meget velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak og eventuelt et tilbud på opgaven. Ring til os på telefon (+45) 70 66 68 73 eller send en mail til kontakt@killit.dk. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligtt.

​Kontakt os

Vestergade 49 8464 Galten

Klik her for rutevejledning

Telefon: (+45) 70 666 873

E-mail: kontakt@killit.dk

CVR-nummer: 41335246

​Om Killit Skadedyrskontrol

Vi har mere end 30 års erfaring inden for skadedyrs-bekæmpelse, og er blandt de førende i branchen. Vi tilbyder effektive løsninger, hurtig udrykning og konkurrencedygtige priser overalt i Danmark.

Har du problemer med skadedyr eller insekter, og kan du ikke afhjælpe problemet, så hjælper vi gerne.